Springsteen elsõ szabadtéren és fesztivál környezetben forgatott koncertfilmje


Június 21-én jelenik meg Blu-ray lemezen és két DVD-s változatban Bruce Springsteen és az E Street Band "London Calling: Live In Hyde Park" című koncertfilmje. A felvétel HD minőségben készült Londonban, a Hard Rock Calling Fesztiválon 2009. június 28-án, és a banda 163 perces élő műsorát dokumentálja, mely során 26 számot adtak elő világosban és sötétben, egy csodálatos naplemente kíséretében.

A "London Calling: Live In Hyde Park" című kiadvány valósághűen adja vissza mind a színpadon lévő forró hangulatot, mind a fesztiválozó tömeg magával ragadó erejét. A nézők láthatják, amint Springsteen spontán módon irányítja az E Street Band-et és alakítja a show menetét.


A koncert több zenei érát is felölelt, mint a "Born To Run" és a "Working On a Dream", de olyan ritka feldolgozások is elhangzottak, mint a "London Calling"a The Clashtől, Jimmy Cliff "Trapped" című száma, a "Good Lovin'" a The Young Rascaltól és Eddie Floyd "Raise Your Hand" című slágere. Springsteen a rajongók kedvencét, a "Hard Times (Come Again No More)" című dalt is előadta, amelyet 1854-ben Stephen Foster írt. A "No Surrender" című számnál pedig Brian Fallon a The Gaslight Anthemből vendég vokálosként csatlakozott az együtteshez.

A koncert kiváló kritikákat kapott. A The London Times szerint a koncert "hatalmas" volt és "leginkább egy zúzós, három órás útra emlékeztetett Springsteen Amerikájában". A The Independent így írt az eseményről: "Már a második számnál izzadságban úszott az 50 ezres tömeg; korát meghazudtolva dobta oda a színpadi segítőknek a gitárját [Springsteen] és kocogott oda a rajongóihoz, hogy meghallgassa kéréseiket. Springsteen odaadása megdöbbentő volt az első erőteljes hangtól az utolsó kemény akkordig."

A Grammy-, és Emmy-díjas producer és vágó Thom Zimmy és Chris Hilson rendező már több mint egy évtizede tagjai Springsteen videós csapatának, és a mostani munkálatokat is ők felügyelték. A hanganyagot Bob Clearmountain keverte.

Bónusz tartalomként a "The River" című szám 2009. június 27-én, Glastonburyben előadott változata és a "Wrecking Ball" című dalhoz 2009-ben, a New Jersey-i Giants Stadiumban forgatott teljes videoklip kerül a DVD-re/Bluray-re.
Tracklista:

1. London Calling
2. Badlands
3. Night
4. She's The One
5. Outlaw Pete
6. Out In The Street
7. Working On A Dream
8. Seeds
9. Johnny 99
10. Youngstown
11. Good Lovin'
12. Bobby Jean
13. Trapped
14. No Surrender
15. Waiting On A Sunny Day
16. Promised Land
17. Racing In The Street
18. Radio Nowhere
19. Lonesome Day
20. The Rising
21. Born To Run
22. Hard Times (Come Again No More)
23. Jungleland
24. American Land
25. Glory Days
26. Dancing In The Dark
27. End credits: Raise Your Hand

Bónusz tartalom:

The River: Glastonbury Fesztivál, 2009
Wrecking Ball: Giants Stadium, 2009

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr611942001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása