A FIFA és a Sony Music Entertainment bejelentette, hogy a Waka Waka (This Time For Africa) című dal, amelynek írója és társproducere a világsztár Shakira, a hamarosan kezdődő Dél-Afrikában megrendezésre kerülő 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság hivatalos dalává választották. A számot közösen fogja előadni Shakira a Dél-afrikai Freshlygrounddal a FIFA Labdarúgó-világbajnokság záróceremóniáján július 11-én a johannesburgi labdarúgó stadionban. A dal eladásából származó bevételeket a FIFA a 2010-es Labdarúgó-világbajnokság hivatalos kampányának támogatására fordítja, amely a „20 Centers for 2010” nevet viseli.

A szám az afro-kolumbiai hangszerelést és ritmusokat a harsány Soca ütemmel és Dél-afrikai gitárszolókkal ötvözi. A refrént egy kameruni harcindulóból kölcsönözték, amit a Golden Voices nevű formáció tett népszerűvé.


„A hivatalos indulót mindig nagyon várják a rajongók, ugyanúgy, mint a kabala állat és a logó leleplezését is. Ezek mind elengedhetetlen részei a világ legizgalmasabb sport eseményének. Ez a szám az afrikai ritmus és identitás megtestesülése és meghatározza ennek az egyedülálló eseménynek az ütemét. Nagyon várom már, hogy hallhassam a számot a bajnokság ideje alatt, és láthassam Shakira és Freshlyground előadását a záróünnepségen.” – mondta Joseph S. Blatter, a FIFA elnöke.

„Megtisztelve érzem magam, hogy a Waka Waka (This Time For Africa) című számomat választották ki, hogy a 2010-es FIFA Labdarúgó-világbajnokság izgalmának és szellemének a hírnöke legyen.” – nyilatkozta Shakira. „A FIFA Labdarúgó-világbajnokság csodálatos módon mindenkit magával ragadó izgalmat teremt; minden országot, fajt, vallást összeköt egyetlen egy szenvedély körül. Egy olyan esemény, amely képes egyesíteni és egysébe rendezni (a rajongókat), és erről szól a szám is.”

Shakira így folytatta: „Az afrikai zene nagyon inspiráló, és elkerülhetetlen, hogy a világ pop kultúrájában is fontos szerepet játsszon a jövőben. Büszke vagyok arra, hogy Dél-Afrika egyik legelismertebb együttesével, a Freshlygrounddal dolgozhattam együtt.” A szám társproducere John Hill volt, aki Shakiraval már korábban is többször együtt működött.

„Izgalommal töltött el minket, hogy Shakiraval dolgozhattunk a Waka Waka (This Time For Africa) című dalon, különösen azért, mert úgy érezzük, hogy a szám tényleg megfogja az afrikai világbajnokság szellemiségét és energiáját.” – mondta el Zolani Mahola a Freshlygroundból. „Biztosak vagyunk benne, hogy a szám a világ minden pontján ösztönzi majd az embereket arra, hogy ünnepeljék a nemzetek efajta összejövetelét, ott, ahol az egész elkezdődött. Itt Afrikában!”

A szám hivatalosan 2010. április 28-ától lesz elérhető és a „Listen Up! The Official 2010 FIFA World Cup Album™” című kiadványon is hallható lesz, amely május 31-én a Sony Music Entertainment gondozásában jelenik meg. A szám spanyol nyelvű változata, a Waka Waka (Esto es Africa) néhány kijelölt régióban lesz csak elérhető. Az album bevételei a FIFA „20 Centers for 2010” nevű kezdeményezését fogja támogatni, amelynek célja a pozitív társadalmi változások elérése a labdarúgáson keresztül húsz „Football for Hope” [„Labdarúgás a reményért”] központ létrehozásával, amelyek a népegészségüggyel, az oktatással, az afrikai labdarúgással és egyéb afrikai jótékony célú szervezetekkel foglalkozna.

Egy másik oktatásra fókuszáló kampány, amelynek társalapítója Jordánia királynője, Rania Al Abdullah és társvezetője a FIFA elnöke, Joseph S. Blatter, a 1GOAL nevet viseli. A 1GOAL nagykövetének nemrég kinevezett Shakira is azt igyekszik biztosítani, hogy a FIFA Világbajnokság maradandó örökséget hagyva maga után érvényesítse minden gyermek jogát arra vonatkozóan, hogy megfelelő színvonalú oktatásban vehessen részt. A labdarúgó közösség legnagyobb nevei által is támogatott és a FIFA irányítása alatt lévő 1GOAL mellett fog kampányolni Shakira a világ vezetőinél is, hogy azok megfelelő finanszírozást biztosítsanak 72 millió gyermek iskoláztatásához.

„A „20 Center for 2010” és 1GOAL kapcsán a FIFA és partnerei is elkötelezték magukat amellett, hogy maradandóan biztosítsák az oktatást mindenki számára. Ez egy olyan ügy, ami már régóta közel állt a szívemhez.” – mondta el Shakira.

A záróünnepségen kívül Shakira a FIFA Labdarúgó-világbajnokság kezdetén, június 10-én is fellép az Orlando Stadionban Soweto/Johannesburgban a Dél-afrikai Köztársaságban.

Kiadói hír (Sony Music)

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr1001962280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wilbury 2010.05.05. 19:02:33

Anyám. Már attól hányni kell, hogy egy sporteseménynek kabalaállata van, de ez a hivatalos dal, ez még rosszabb. Mi jön ezután? Hivatalos étel? Hivatalos síkidom?

A londoni olimpia hivatalos étele a zabpehely! A dél-afrikai foci vb hivatalos síkidoma az egyenlőszárú háromszög! Hova jut a világ, komolyan...
süti beállítások módosítása