Az idén 70 éves Herbie Hancock The Imagine Project című új lemeze június 21-én jelenik meg, olyan szupersztárok közreműködésével, mint Seal, Pink, John Legend, Juanes, Jeff Beck, Anoushka Shankar, Konono No 1, Lionel Lueke, Dave Matthews, Lisa Hannigan, Derek Trucks, Susan Tedeschi, Chaka Khan, Marcus Miller, Wayne Shorter, Los Lobos, India.Arie, James Morrison és Toumani Diabete.
Herbie Hancock új albuma, a The Imagine Project, a többszörös Grammy-díjas és zenei úttörőnek tartott Hancock újszerű, nemzetközi zenei és videó projektje, mely a zenei legendának számító Herbie Hancock együttműködését örökíti meg több mint egy tucat szupersztárral a világ minden pontjáról. Felhasználva a zene univerzális nyelvét az olyan központi témák, mint a béke és a globális felelõsségvállalás kifejezésére, a közreműködõkkel készített zenék egyesítik Hancock műfaj-meghatározó zenei vízióját a világ kultúráinak helyi zenei identitásával. Mindezek mellett minden egyes dal készítésérõl videó is készült, melybõl egy dokumentumfilm is születik valószínűleg. A veterán zenei producer, Larry Klein az album elkészítése során tanácsadóként vett részt. A The Imagine Project 2010. június 21-én jelenik meg a Sony Music gondozásában.


A korongon olyan dalok találhatóak, mint a The Song Goes On című szám, amely Anoushka Shankarral (Ravi Shankar szitárjátékos lányával), Chaka Khannal és Wayne Shorterrel készült, és az indiai Mumbaiban vették fel egy kíváló indiai zenészekbõl álló csapattal.

A Don't Give Up című duettet Londonban, New Yorkban és Los Angelesben rögzítették és P!nk, illetve John Legend segédkezett benne. Az Imagine című dalban Seal, P!nk, Konono No 1, Jeff Beck, Oumou Sangare, India.Arie, Lionel Loueke és Marcus Miller is hallható, és Párizsban, Londonban és Los Angelesben vették fel. A Tamatant Tiley/Exodus című számban Tinariwen és a Los Lobos, a The Times, They Are A' Changin című számban a The Chieftains, Toumani Diabete, Lionel Loueke és Lisa Hannigan is hallható, és Írországban folytak a dal munkálatai. Dave Matthews a Tomorrow Never Knows című nótában, Derek Trucks és Susan Tedeschi a Space Captaincímű dalban dolgoztak Hancockkal. A La Tierra című számot a latin szupersztárral, Juanesszel készítették Miamiban. James Morrison a Change Is Gonna Come című dalon dolgozott, míg a brazil énekes és dalszerző, Ceu a Tempo de Amour című számot Sao Pauloban rögzítette.

"A zene tényleg egy univerzális nyelv"- mondta Hancock." A The Imagine Project ezt a gondolatot járja körül a világ körül, egyesítve számtalan kultúrát dalokon keresztül, pozítivan és kreatívan kifejezve. Remélem, hogy ez a zene egyfajta metaforaként fog szolgálni azon cselekedetekért, amelyeketet ennek a gyönyörű bolygónak a lakói tettek, és minden szinten világméretű harmóniára fog szólítani."

A dal embereket összefogó erejéről való globális elmélkedésként, Herbie Hancock The Imagine Project című lemezének felvételei lehetőség szerint mindig az adott közreműködő országában készültek, megtestesítve az egyes régiók szellemét, lelkületét, hangzását, színeit és ízeit, az összes érzékszervet éríntő zenei élményt nyújtva ezzel. Az eredmény egy határok nélküli album/dokumentumfilm, amely egyaránt ünnepel és cselekvésre hív.

A The Imagine Project Herbie Hancock következő nagy dobása hosszú, már eddig is lenyűgőző karrierje során, amely nemrégiben elért sikereire és elismeréseire épít (2007-ben Grammy-díjat nyert "Az Év Albuma" kategóriában a "River/The Joni Letters" című korongjáért, a Time Magazine "A világ 100 legbefolyásosabb embere" listájára is bekerült, több díjat nyert a Possibilities című albumért/filmért, illetve többek között a Los Angeles-i Filharmonikusok jazz zenésze is). A The Imagine Project anyagából - a tradícionális CD és bakelit LP albumon felül akár websorozat és film/dokumentumfilm is készülhet belõle, illetve élõ fellépéseken és különleges koncerteken is találkozhatunk vele, mint például a június 24-ei Carnegie Hallban tartandó születésnapi esemény, vagy a szeptember 1-jén, a Hollywood Bowlban megrendezésre kerülõ koncert, amelyen izgalmas vendégszereplõk is a színpadra lépnek majd.

Egyrészrõl a CD és a film erõteljes testamentum a világbéke, az emberiesség és a tolerancia, mint fõ célok eléréséhez - a bolygónk tiszteletével együtt -, másrészrõl viszont Herbie Hancock The Imagine Projectje alapjában véve egy szórakoztató anyag, amely kreatív és érzelmileg is mélységesen megérinti hallgatóját.

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr431981944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása