Kulo City

journal - 2010.05.28. 12:58

Címkék: stark attila

"Budapest nagyon koszos hely. Két fele van, Buda és Pest, az egyik részen gazdagabbak laknak, ez nem olyan koszos, a másik szaros, hugyos. Az utcák olyan vályúszerűek, és lehet szélesek, de fa szinte sehol, és sötét, mint egy koszos vályú..." - indul a könyv és az abból készült film.


A Kulo City az eredetileg street art művészként tevékenykedő Stark Attila diplomamunkája volt a MOME-n, amely 2007-ben könyv formátumban is megjelent. Kulo City a bulik, a lelkesültség, és a letargia ezredfordulós Budapestjének lenyomata, mely egyszerre nemzeti, vicces, ironikus, szemtelen, laza; mégis megrázó.


A budapesti képzőművészeti szubkultúra kultuszfigurájának munkájából született film bemutatója május 29-én este lesz a Műcsarnokban (Budapest, Hősök tere).


A rendező, Kostil Danila, a Kolin Kollektíva néven működő alkotóműhely egyik alapítója, amely évek óta közösen valósítja meg művészeti produkcióit, ezúttal a Kulo City filmváltozatát.

A film három szintet mutat be: a létező várost, mindannyiunk életterét, amely a főhős számára Kulo Cityvé alakul át. A valódi utcák valódi falfirkái, melyek a főszereplő világának kézzelfogható kivetüléseként a vásznon életre kelnek, egy a két világ közötti köztes szintet jelenítenek meg. A különböző technikák alkalmazása egymásba olvasztja a rajzolt és a filmre vett világot, melynek képei egymásba kapcsolódó vizuális folyamként jelennek meg.

A május 29-ei premiervetítést (Műcsarnok) követően június 10-én nyílik a NextArt Galériában (Budapest 5. kerület, Aulich u. 4-6.) a film készítése során keletkezett műalkotásokat bemutató kiállítás. A kiállítás a film folyamatos vetítése mellett megpróbálja felidézni a forgatási helyszín hangulatát: a film alatt készült festmény, fotók, sablonok, videók bemutatásával Kulo Cityvé alakul a kortárs művészeti galéria white cube-ja. A kiállítás alatt lehetőség nyílik a könyv és a dvd-film együttes megvásárlására.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr202032244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása