A neves pszichológus a női nem nagy barátja, ami ez esetben nem azt jelenti, hogy gyógyíthatatlan szoknyavadász. Hanem azt, hogy felfogása szerint férfiközpontúnak hitt világunkban valójában a nő az evolúció titkos favoritja. Szendi Gábor leginkább szabad gondolkodónak szereti nevezni magát, akinek a legfontosabb érték az igazság és a szabadság. Programozó matematikusnak indult, majd filmíró lett, írásaiból három film is készült, majd pár év könyvkötés után a pszichológusi hivatást választotta. Kutatóként az agy-lélek kapcsolata és az evolúciós pszichológia, gyógyítóként az életgubancok megoldása érdekli. Az igazság helyett a gyógyszeripari érdekek szolgálatába álló, megélhetési tudományból kiábrándulva fordult a tudományos újságírás felé, céljának a hiteles tájékoztatást tartja. Ezért írta meg a sorban ötödik könyvét Boldogtalanság és evolúció - Paleolit táplálkozással a depresszió ellen címmel.

 



"A legtöbb embernek az a problémája, hogy titkon úgy érzi, nem szerethető. Ez nem a külsővel függ össze. A csúnyaság – leszámítva a kirívó eseteket – nem kívül van, hanem belül. A szépséget nem szabad túlértékelni, mert eléggé mulandó dolog. Az emberek a másikat számos szempontból ítélik meg, azt kell megtalálni, aki a mi értékeinkre vevő. A kevésbé vonzó férfiak általában a családszerető képességükkel adják el magukat. A „jó apa” kelendő cikk. Ugyanígy a megértő, szorgos, párját csodálni tudó nő is megtalálja azt a férfit, aki nem „csapodár” nőt, hanem őt nagyon értékelő feleséget keres. Sohasem az a fontos, hogy magunknak tetsszünk, hanem hogy megtaláljuk azt, akinek mi jelentjük a boldogságot." - Szendi Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr52065946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása