A karácsonyi könyvajándékozási trendnek hála, a tavalyi sikerkönyvek már nagyon sokak polcán megtalálhatók, így lassan átadják toplistás helyüket az újonnan érkezőknek. Azonnal az első helyre került Peter Conradi és Mark Louge sikerkönyve A király beszéde, a trónkövetelő pedig William P. Young Viskója, az utóbbi évek egyik legnagyobb könyvsikere. Frei Tamás Megmentője, a tavalyi év második legolvasottabb regénye a januári toplistán még mindig őrzi dobogós helyét.

Negyedik helyen egy kevésbé olvasmányos, ámde annál hasznosabb kiadvány szerepel, a Felsőoktatási felvételi tájékoztató. A Top 50 könyveinek közel a fele, 20 kiadvány újként szerepel a listán, a legnagyobb előrelépést Popper Péter – Lélekrágcsálók c. válogatása mutatja, 25 helyet ugorva az előkelő 5-ik helyen végzett. A tavalyi kedvenceknek idén sincs szégyellnivalójuk: Kiss Ádám, Bud Spencer, Larsson Stieg, Ken Follett, Csernus Imre, Bagdy Emőke, Varró Daniel sikerkönyvei továbbra is tartják helyüket a lista első felében. Gervai András – Fedőneve: Szocializmus- Művészek, ügynökök, titkosszolgálatok c. könyve rögtön a 10-ik helyen rajtolt, illetve a 16-ik helyre került Cesar Milan: A csodálatos kutyadoki c. könyve. Az ismerősen hangzó könyvcímek a lista közepén szinte elfogynak és a 22-ik helytől kezdve majdnem minden toplistás könyv új szereplő. Új regénnyel jelentkezett Barney Stinson (A tesókódex), Lisa Jane Smith (Vámpírnapló 5- A visszatérés: Leszáll az éj), Anya Seton (Katherine- 2. kötet). A riportkönyvek sorát gazdagítja az MTV 1 műsoraiban befutott Veiszer Alinda: Záróra- Harminc őszinte beszélgetés c. könyve. Bartos Erika népszerűsége továbbra is töretlen, 2 kötete is megtalálható a listán, a Bogyó és Babóca a jelmezbálban a 44.helyen, a Bogyó és Babóca épít pedig az 50. helyen szerepel. A tavalyi év sikerei közül még mindig a listán tudott maradni Fejős Éva: Cuba Libre c. regénye (35. hely), Leslie L. Lawrence : A teaültevény I-II. c. könyve (43. hely), és Elizabeth Gilbert: Ízek Imák szerelmek c. regénye (47. hely) .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bookline Top50 könyv-sikerlista a Bookline.hu magyarországi könyveladásai alapján, automatikusan készül az adott hónap eladásai alapján. A lista generálása során a rendszer kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, tankönyv és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a lista generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

További információ:
Bookline.hu Méth Barbara marketing igazgató
meth.barbara@bookline.hu

 


A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr602644088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása