A következő hetekben jelennek meg a "Hollywood Tonight" és a "Behind the Mask" című kislemezek, melyek a "Michael" című kiadványon szerepelő dalokból készültek. A "Behind the Mask" kislemezre a radio edit kerül fel, mely Amerikában, Kanadában, Japánban és Franciaországban lesz elérhető. A "Hollywood Tonight" radio edit változata a világ többi részén lát napvilágot, míg a 2 dalból készített videók világszerte mindenhol elérhetőek lesznek.

A "Behind the Mask" és a "Hollywood Tonight" a "Michael" című album 2 abszolút közönségkedvenc slágere, amellett hogy a kritikusok is elismerően nyilatkoznak róluk. A "Michael" című kiadványra került dalok munkálatait posztumusz fejezték be, az album decemberben látott napvilágot Michael Jackson örökösei és a Sony Music együttműködésének köszönhetően. Az albumra olyan szerzemények kerültek fel, melyeket Michael Jackson később, más munkáival együtt szeretett volna megjelentetni. Joe Vogel, a hamarosan megjelenő "Man in the Music: The Creative Life and Work of Michael Jackson" című könyv szerzője szerint "a posztumusz befejezett albumok legtöbbször eléggé trükkösek és csalókák...éppen ezért különleges a "Michael", mert ízig-vérig olyan, mint Michael."

A "Behind the Mask" című dalt John McClain és Jon Nettlesbey tették teljessé, és a kritikusok véleménye szerint is Michael korábbi dalainak szellemiségét hordozza. A Rolling Stone magazin szerint olyan, mint a "Wanna Be Startin' Somethin'" című dal funky unokaöccse. A dalt Michael Jackson, Chris Mosdell és Ryuichi Sakamoto írták, míg a produceri munkálatokért Michael Jackson, John McClain és Jon Nettlesby felelt.

A "Michael" abszolút #1 volt decemberi megjelenésekor, és világszerte több mint 3 millió példányban kelt el, mellyel 2010 egyik legnagyobb példányszámban megvásárolt albuma lett. Az album sikere egyértelműen hangsúlyozza, hogy Michael mennyire fontos a rajongóinak, és, hogy továbbra is valódi ikonként és globális szupersztárként tekint rá a világ, zenéje pedig túlmutat kultúrákon és nyelveken. Már több mint 17 országban elérte a platina státuszt, 18 országban pedig aranylemez, többek között Magyarországon is.

A "Michael" egy újabb jeles képviselője annak a megállapodásnak, mely a Michael Jackson örökösei és a Sony Music között kötött, és tavaly márciusban bejelentett új megállapodás részeként jelent meg, és mellyel folytatódik a kiadó 35 éves kapcsolata Michaellel és zenéjével. Ezen időszak alatt Michael több száz millió lemezt adott el, 13 #1 kislemezt adott ki, és megjelentette a popkultúrális jelenségnek számító "Thriller"-t, mely máig minden idők legtöbb példányszámban elkelt albuma a zenében, több mint 100 millió értékesített példányával világszerte.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr472701208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása