"Minden, amit a sorozatról tudni kell"

A Város a könyörtelen gengszterek, a megvesztegethető hivatalnokok és a megvásárolható szerelem világa. Ebben a világban a Kardinális az úr, a többiek pedig a bábjai, akiket zsinóron rángat. Ám vannak olyanok, akiktől úgy tűnik, még a Kardinális is tart: a titokzatos vak szerzetesek, a Város inka alapítóinak leszármazottai, akik olykor felbukkannak a semmiből, és megjelenésüket rögtön a sűrű, zöld köd is követi, ami egy időre minden életet megbénít, az embereket pedig az otthonaikba kényszeríti.

A Városban néha furcsa dolgok történnek. Nyomtalanul eltűnnek emberek, még a szeretteik fejéből is kitörlődik az emlékük. Hirtelen sűrű eső kezd hullni, de csak egy bizonyos helyen, és ha belépsz alá, elmosódnak a valóság határai. Az embereket egy titokzatos, természetfeletti képességekkel rendelkező szörnyeteg mítosza tartja rettegésben.

A Város képét egy hatalmas felhőkarcoló, a Pártközpont uralja, a Kardinális védőbástyá-ja, amit könyörtelen katonáinak serege, az Osztag véd. Ám pont mellette épül az inka napisten fiának, Manco Capacnak a szobra, ami az egekig nyúlik majd, és szikrázóan veri vissza a Nap sugarait.

Milyen titkokat rejt vajon az ayuamarca-lista?

Miért öltenek testet az emberek leglidércesebb álmai?

Te mit kezdenél a teremtés hatalmával?

 

 

 
Darren Shan: A holtak vonulása - Város-trilógia 1.

Capac Raimi a Városba érkezik, hogy szerencsét próbáljon kisstílű gengszter nagybátyja mellett. Hamarosan azonban arra eszmél, hogy már a Város teljhatalmú urának, a Kardinálisnak dolgozik. A Kardinális a Város szülötte. A Város a Kardinális teremtménye. Egy a lelkük, és sosem alszanak. A Kardinális mindent lát, ami az utcákon vagy a zárt ajtók mögött történik. Ő a mindenható.

Az öntelt fiatalember habzsolja új életét, amit csak néhány kellemetlenség zavar meg. Capac életének sorsfordító eseményeinél furcsa módon a semmiből vak szerzetesek bukkannak fel. És miközben a jelenben él, rádöbben, hogy semmire sem emlékszik, ami azelőtt történt vele, hogy a Városba érkezett...Capac egy álmot és az inka neve által számára kijelölt sorsát követve belép a természetfeletti birodalmába. Miközben igyekszik beteljesíteni a küldetését, furcsa és izgalmas kutatásba kezd, hogy a nyomára akadjon eltűnt barátainak és saját, elveszített múltjának.

 

 

 Előjegyezhető:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr982784695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása