A MOHA Belépő önmeghatározása szerint: progresszív megközelítésű karrierkalauz az egyetemi évek tervezéséhez, mely szakmánként és országonként tárgyalja, hogyan építsük fel nemzetközi egyetemi tanulmányainkat, kezdve a tanulmányi versenyektől a szakmai gyakorlaton át egészen a nemzetközi ösztöndíjakig.
 
A nagy cél elérésével, az egyetemi felvételt követően sokan nem tudják, mitévők legyenek, miért érdemes egyáltalán tanulni, hisz a következő megmérettetés, a mesterfokozat és a munka világa még messze van. Pedig van miért iparkodni. A karriered szempontjából a felsőoktatásban eltöltött évek a legfontosabbak. Monomán módon csak és kizárólag a kitűnőre koncentrálni azonban mégsem a legjobb stratégia. Érdemes hát, mielőtt ész nélkül a könyvekbe feledkezünk, átgondolni, miért csináljuk az egészet, és ennek megfelelően tudatosan megtervezni a teendőket, akár évekre előre vagy annál is tovább. A kérdés már csak az marad, melyek a lehetőségek, a célok és az idevezető utak? Nem egyszerű.
 
A Hogyan építsd fel az egyetemi éveidet? rovat, ahogy azt a neve is sugallja, tudományterületenként veszi lépésről lépésre számba a legfontosabb fokokat az álomkarrier felé vezető úton. Ilyen a kiadványban részletesen bemutatott kiugrási lehetőség közül egy-egy példát kiragadva a mérnököknek a Kitchen Budapest média lab, jogászoknak a Jessup Nemzetközi Jogi Perbeszéd versenye, orvosoknak a Buffalo-ösztöndij, bölcsészeknek az amerikai Calasanctius Training Program, agrárképzésben a közösségi kertek, a természettudósoknak a Kairos Society New York-i konferenciája, közgazdászoknak az AIESEC.
 
A Tanulj külföldön ingyen! rovatban megtalálható lesz a külföldi továbbtanulás minden trükkje, kezdve attól, mire érdemes keresni, egészen odáig, hol és hogyan lehet támogatókat szerezni külföldi tanulmányokra. A szerzők kitérnek arra is, mi a teendő, ha nem sikerülne támogatást szerezni. Németország egyes tartományaiban például ingyenes a felsőoktatás, és a jól szervezett diákmunkának köszönhetően önerőből is könnyedén eljuthatunk a diplomáig. Az Egyesült Királyságban a diákhitel jelenthet megoldást, z USA-ban az ösztöndíjakon kívül egyszerűen nincs jobb ötletünk. Így, ha Amerikán töröd a fejed, nem árt, ha már Magyarországon olyan felsőoktatási intézményt választasz, ahonnan egészen Amerikáig lehet dobbantani. A Belépő top networkegyetem-rangsora megmutatja, mely magyar egyetemek külföldi ösztöndíj-lehetőségei a legjobbak.
A kiadvány végén pedig művészek és a magyar művészeti szcéna ismerői villantanak fel alternatívákat a hagyományos karrierutak mellé, és emlékeztetnek rá, mindegy, mit dolgozol, szeresd azt, és szívvel-lélekkel csináld.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr502889448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása