Kínálatmenedzsment

journal - 2011.05.18. 17:00



Prof. Dr. Hoffmann Istvánné írása

Rekettye Gábor-Hetesi Erzsébet Kínálatmenedzsment címen 2009-ben, az Akadémiai Kiadó gondozásában megjelent munkája a marketing korszerű stratégiai közelítésű alkalmazása, eszközrendszere, széles működési területe iránt érdeklődő szakemberek fokozott figyelmére érdemes.

Rekettye Gábor professzor ezzel a munkájával hű maradt korábbi alkotásaihoz, amelyek mindegyike alapos, jól átgondolt, konzisztens, tartalmas, innovatív, és mint ilyen tartós érdeklődést kiváltó munka. Az is jellemző maradt, hogy a marketingtudomány egyes elemeinek átfogó elemezésével, értékelésével egyedi úton jár, s ezért hozzájárulása a diszciplína hazai fejlődéséhez kiemelésre méltó.

A professzor társszerzőjével együtt, egyetemi szinten oktatott, kutatott és művelt tudományterület sokszínűségét, a legkorszerűbb vállalkozói magatartást és a piaci feladatok tervezését, végrehajtását és ellenőrzését szolgáló elektronikus rendszerek mindennapi használatát nemcsak bemutatják, de a piaci műveletek csökkentett kockázat melletti jobbításához is útmutatást adnak .

Vizsgálataik és elemzéseik középpontjába a kínálatot állították, tehát a piacnak azt az oldalát, amelyet a korszerű vállalkozás minden más elé helyez, hiszen itt élvez némi függetlenséget, s ezért a szerzők alapos munkájukban, ebben  a primus inter pares pozícióban mutatják be, elemzik, helyezik el az irányítási, tervezési, értékteremtő és megőrző feladatokat, kritériumokat, megnevezve a kínálat és kereslet érdekeinek sokszínű érintkezési sávjait.

Széles körűen tárgyalják a vevőérdekeket szolgáló, értékteremtő módszereket, magatartásformákat, sokoldalú és színes példákkal, esettanulmányokkal emelik az elméleti ismeretek alkalmazási feltételeit tárgyaló tudományos ajánlásaik súlyát, közelhozva ezzel az elvont, akadémikus mondanivalót a mindennapok piaci cselekvéseihez.

A magas színvonalú elméleti mondanivaló a tudományterület sajátosságainak megfelelően a mindennapok vállalkozói cselekvéseiről szól, tehát nem elvont tudományos értekezés hanem kiegyensúlyozott hasznos sajátosan harmonizált szakirodalomként, forrásműként szolgálhat. Érdeklődésre tarthat számot a legmagasabb tudományos értekezéseket, ajánlásokat, elemzéseket kedvelő kutatók körében csakúgy, mint a felsőoktatás oktatói és oktatottjai körében egyaránt.

Rekettye Gábor életrajza

Hetesi Erzsébet életrajza

 

 Az írás megjelent az MKB Professzori könyvajánló sorozatban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr672914118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wilbury 2011.05.19. 14:23:54

Ezúton keresek az ásítás és/vagy horkolásra hangutánzó szavakat.
süti beállítások módosítása