Emberek millióit ejtette rabul a szerelmes história vámpír és ember között. Elég csak megnézni a könyv körül kialakult tömeghisztériát ami már már kultikussá emeli a Twilight Saga-t, aztán a filmadaptációk, a főhősökről mintázott babák, a „Team Edward” és „Team Jacob” feliratú pólók, és számtalan ajándéktárgy melyek a történethez kapcsolódnak. Az írónő Stephenie Meyer a semmiből robbant be a sikerlisták élére és ma már alig van ember aki ne tudná, ki ő és melyik halhatatlan történettel ajándékozta meg a világot. 


A Twilight Saga harmadik kötete az Eclipse – Napfogyatkozás újabb választások elé állítja Bellát, vámpír és vérfarkas, barátság és szerelem, élet, örökélet és halál között. A múltból egy halálos ellenség is felbukkan, hogy elégtételt vegyen. De ettől a bosszútól való féltés vajon elég-e ahhoz, hogy kibékítsen két halálos ellenséget, akik ráadásul egyazon lány szerelméért küzdenek? Edward és Jacob a Holdhoz és a Naphoz hasonlítva kötik Bellát két világhoz, mely világok egymással kibékíthetetlenek, folyamatos veszélyt hordoznak és mégis hétköznapi problémákat vetnek fel, úgy mint barátság, hűség, szerelem és csalódás. Az olvasó minden további nélkül elhiheti, hogy járnak köztünk vámpírok, és igen néha szerelembe esnek halandókkal. És igen vannak vérfarkasok is, akik szerethető, bolondos fiatal srácokból egy pillanat alatt változnak szörnyetegekké. Bella napjai pedig gyorsan peregnek a kijelölt határidőig, miután vagy a halhatatlanság vagy a halál vár rá.   


Hatszázharmincnyolc oldalon keresztül élhetjük át a kalandokat, száguldhatunk vámpírgyorsasággal az erdőn keresztül, ősi indián legendákat ismerhetünk meg, borzongva nézhetünk bele vértől vörös szemekbe, félelemmel vegyes ámulattal figyelhetünk egy falka vérfarkast és mulathatunk egy nem mindennapi szerelem hétköznapi apróságain. 

 
Megpróbálhatnám leírni miért érdemes elolvasni, de anélkül, hogy elolvasnád szavakkal aligha kifejezhető az élmény amit a könyv nyújt. Sablonos kifejezések százait lehetne felsorolni, hogy rabul ejtő, hogy lebilincselő, hogy elvarázsol és megríkat és felborzol és megperzsel és megérint. Ez mind igaz. De ennél többet is ad: az olvasás élményét és a képzelet határtalan és halhatatlan gazdagságát mellyel könnyebb az élet nehézségeit elviselni.  

Kaponya Tünde ajánlója

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr131899380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bookline 2010.04.09. 11:14:38

Már előjegyezhető a következő kötet:
Breaking Dawn - Hajnalhasadás.
Megjelenés: 2010. június 06.

NickyCica21 2010.05.14. 11:00:03

Nem lehet megfogalmazni,miért jó...Magával ragad és kész!El KELL olvasni.

EvangelineS (törölt) 2010.05.25. 12:34:59

Én angolul olvastam,lassan haladtam vele de nagyon jó könyv :)
süti beállítások módosítása