Ősszel – tíz év után - egy vadonatúj Bródy album is megjelenik

Bródy János április 5-én ünnepli 65. születésnapját. A Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész egyedülálló pályafutását nemrégiben Fonogram életműdíjjal is méltatták. A zenész több mint harminc évvel ezelőtt kezdte meg önálló előadói karrierjét a legendás Illés együttes és a Fonográf korszakot követően. Szerzőként olyan nevekhez is kötődik, mint Koncz Zsuzsa vagy Halász Judit, és számos musical szövegírója is (Kőműves Kelemen; István, a Király; Dr. Hertz; A kis herceg; Fehér Anna; Will Shakespeare vagy akit akartok; A kiátkozott; Veled Uram; Volt egyszer egy csapat). Szólókarrierje során eddig hat sikeres albumot jelentetett meg – „Hungarian Blues” (1980); „Ne szólj szám” (1985); „Hang nélkül” (1989); „Az utca másik oldalán” (1994); „Volt egyszer egy Bródy János – Koncert” (1995); „Kockázatok és mellékhatások” (2001) – melyeken olyan örök slágerek szerepelnek, mint a „Mama kérlek” a „Filléres emlékeim”, a „Földvár felé, félúton” vagy „Ha én rózsa volnék”..., és sorolhatnánk még a felejthetetlen dalokat.

Április 5-én, a művész születésnapjára időzítve megjelenik a három legutolsó Bródy lemez újrakiadása.  Vadonatúj csomagolásban és digitális remasterrel „Az utca másik oldalán”, a „Volt egyszer egy Bródy János Koncert” és a „Kockázatok és mellékhatások” című albumok így ismét elérhetőek lesznek az EMI gondozásában.

 „Az utca másik oldalán” című összeállítás előszőr 1994-ben jelent meg. Ironikus és kritikus hangvételével már az új korszak ellentmondásait tükrözte máig ható érvénnyel olyan dalokban, mint a „Tangó LeMondó” és a „Haggyá’ má’ békibe’”, de művészi hitvallást is jelzett a „Mit tehetnék érted”, „A földön járj” vagy az „Őszinte bohóc”.

Az első kiadásban 1995-ben megjelent „Volt egyszer egy Bródy János – Koncert” a Budapest Sportcsarnokban adott teltházas nagykoncert hangfelvételét tartalmazza a legismertebb Bródy örökzöldekkel.

A „Kockázatok és mellékhatások” az új évezred kezdetén 2001-ben jelent meg, melyről a viharos éveket megélt szerző így nyilatkozott: “A dalok és szövegek tekintetében nem kell orvoshoz vagy gyógyszerészhez fordulni. A lemezen szereplő 12 szám túlnyomó többsége, mint a címadó dal is, az életünkben sűrűn előforduló kockázatokról és mellékhatásokról szól. Többek közt arról, hogy törékeny ünnepeink és bizonytalan hétköznapjaink közepette miért nem válnak be a rendkívül nagy hírveréssel beharangozott sikerreceptek és boldogságpirulák, és arról, hogy a nemkívánatos következményekről általában csak nagyon keveset hallani...” – fűzte hozzá a lemezhez Bródy János.

A zenekarok feloszlottak, átalakultak, de Bródy János folyamatosan képes volt önmagát adni és gitárral a kezében, mint a hétköznapok krónikása járja az országot napjainkig. Egyszerű, de mágikus erejű dallamai mindig vigaszt és lelki menedéket tudtak nyújtani az embereknek a rendszerváltás előtt, a változás korszakában és napjainkban egyaránt. „Én a magam módján, dalformátumba sűrített személyes tapasztalataimat szeretném átadni minden érdeklődőnek.” -  vallja be legutóbbi lemeze kapcsán a művész. Talán éppen ez az őszinteség és érintettség sikerének a kulcsa.

Tíz év után idén ősszel egy vadonatúj Bródy lemez jelenik meg az EMI nemzetközi lemezkiadó gondozásában, ami igazi csemege lesz.
 

Három albumot 2011. április 1-től április 10-ig 10% kedvezménnyel ajánljuk a figyelmébe!

Rendelje meg!


 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr432798139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása