Scott Pilgrim története úgy kezdődik, mint bármelyik hétköznapi, középosztálybeli huszonévesé. Munkakereséssel, videojátékokkal, egy sikerre tökéletesen esélytelen zenekarral és csajozással telnek mindennapjai. Egy szobakonyhás lyukban él, ahol egy ágybetéten osztozik meleg lakótársával. Rutinszerű élete azonban csak addig tart, amíg Ramona Flowers, a New Yorkból Torontóba költözött futárlány fel nem kavarja az állóvizet. Scott számára ekkor derül ki, hogy néha nem is olyan egyszerű dolog ez a barátnő-biznisz, hiszen ahhoz, hogy együtt maradhasson Ramonával, meg kell küzdenie a lány hét gonosz ex-barátjával, és mint tudjuk, az exeknél gonoszabb dolgok csak ritkán vannak egy kapcsolatban.


Bryan Lee O’Malley hat részes, manga-formátumban megjelenő képregény-sorozatában a keleti és a nyugati képregényhagyomány vicces, kreatív és fordulatos ötvözetével találkozhatunk: a való világból kölcsönzött karakterek szerepjátékos közhelyek, szintlépéseket hozó küzdelmek és sushi-bárok szorításában igyekeznek boldogulni. Ebben a világban is nehéz és nyomorult dolog szakítani, itt is dönteni kell néha, hogy ruhát vagy kaját vegyen az ember, de Scott Pilgrim Torontójában néha térközi sugárutakon közlekedik az ember, olykor az Égi Sólyom technika 64 ütéses kombójával kell lenyomni valakit, és még az is előfordul, hogy a legyőzött ellenfelek pénzt hagynak maguk után, ami viszont sokszor még a metróra sem elég.


Scott Pilgrim alakjában szinte minden önmagát kereső és nehezen találó fiatal magára ismerhet. Életszagú problémák és természetfeletti képességek jutnak közös nevezőre, miközben betörnek az orrok, és virágzik a szerelem. O’Malley kivételes érzékkel alakítja történetét, remek ritmusban hozza a felszínre a múlt sötét titkait, és finom humorral mutatja be a végtelenül egyszerű vagy épp meglepően komplikált jelent.
Nem véletlen, hogy a történetre már Hollywood is felfigyelt, a Scott Pilgrim a világ ellen című nagyjátékfilm, amelyet Edgar Wright rendezett, és Michael Cera, valamint  Mary Elizabeth Winstead látható a főszerepekben, 2010 augusztusában kerül a mozikba, ősszel pedig a magyar közönség elé.


Idén a Scott Pilgrim sorozat első három része jelenik meg magyar nyelven, az első kettő még tavasszal, a május 22-én megrendezésre kerülő képregényfesztivál apropójából. Ha szeretnél naprakész lenni a megjelenésekkel kapcsolatban, csatlakozz Scott magyar nyelvű rajongói oldalához a Facebookon.
 

Kiadói hír (Nyitott Könyvműhely)

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr671990234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása