Krimifalók Napja

journal - 2011.02.14. 14:00

 

 

 

 

 

Tavaly december elején merült fel a krimiestek.hu csapatában az igény, hogy valami nagyobb dologba kellene vágniuk. Ez az igény akarattá módosult, célok határozódtak meg és szép lassan kirajzolódott a megvalósítás útja, melyen már csak el kellett indulni…
Tervezés, szervezés, veszekedés, telefonok, helyszínek, résztvevők, ki mikortól?, ki meddig?, időpontok, hasznos alapterület, haszontalan falfelület, ajánlatok, vidám percek, bánatos órák, napok, hetek, hónapok, könyvek, filmek, reklámok etc.
Sok-sok nyűg, szaladgálás, mégis minden ráfordított perc megérte, mert…hát nem is tudjuk hirtelen, hogy miért.

Az út lassan a végéhez ér. Egészen pontosan február 26-án szombaton. Ekkor valósul meg ugyanis a Krimifalók Napja, mégpedig egy közismert helyen, a Vörösmarty téri Gerbeaud Házban, annak is az emeleti dísztermeiben.
Ingyenes belépést akartunk a résztvevőknek és ez így is lesz; szakmailag kifogástalan, minőségi előadásokat, mindenki számára érdekes beszélgetéseket akartunk és ez így is lesz; interaktív részvételi lehetőséget akartunk biztosítani az egész napos programokon a látogatóknak és ez így is lesz.
Büszkék vagyunk rá és féljük. Aki nem félné, hazudna. Ilyen nagy dolog ez.

Íme a forgatókönyv:

A krimiestek.hu és a bookline.hu bemutatja: Krimifalók Napja
Budapest, Vörösmarty tér, Gerbeaud Ház
2011. február 26. 15:00-tól „az utolsó csepp vérig” (21:00)

Előadások/beszélgetések: Moderátor: Garamvölgyi László
- Mesterségem címere: túsztárgyaló – Dr. Végh József
- Terrorelhárítás és kihallgatási technikák az FBI-nál – Dr. Vörös András
- Krimi írók beszélgetnek – Lőrinc L. László, Nemere István, Kovács andrás Péter, Lakatos Levente, Kellei György, Martha Tailor
- Az alvilág, a közösség és a blog – Szőke László
- A tényfeltárás legjei – P. Gál Judit, Nothoff Ingrid
- Egy sorozatgyilkos elméje – Dr. Bujdosó Éva
- Hannibal Lecter és Freddie Krueger nyomában – PhS Spiller Mariann

Egész napos programok, érdekességek:

Ujj- és tenyérlenyomat vétel, rohamsisak és golyóálló mellény próba, rabosító fénykép, kriminálgrafológia, hazugságvizsgáló, helyszínelés, krimi kvíz, haláli tárgyak kiállítása, bűnmegelőzési előadás, végrendeletírás, könyv cserebere, dedikálás, nyomozás könyvnyereményekért, olvasósarok…

A játékos kedvűeknek ezért is érdemes eljönni és figyelemmel követni: több mint 150 darab könyvnyeremény, színházjegyek az Ördöglakat krimi előadásra, 2 főre szóló repülőjegy belépőkkel a londoni Sherlock Holmes Múzeumba, hazugságvizsgáló tesztelés, etc.

 

 

 

Gulyás-Kis Attila írása

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr322660392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása