Felettébb kedvelem a vámpír történeteket. Be kell vallanom, alapvetően a régi „vámpírvonal” híve vagyok, de mégis nyitott, és ezért nagy érdeklődéssel figyelem az újabb és újabb ötleteket, amelyekkel felvérteznek vagy éppen lecsupaszítanak vámpírokat. Van, amely a képességbeli változtatások ellenére nagyon is tetszik, de van, amely egyszerűen szánalmasra sikeredik.


Tavaly év végén a moziban megnéztünk egy olyan filmet, amely nem lett úgy beharangozva, mint egyéb filmek esetén ez történik, de a címe alapján mégis úgy döntöttünk, kipróbáljuk annak ellenére, hogy addig semmit sem hallottunk róla. Bár próbálták eltüntetni az akkori filmek sorai között, de egy vámpírfilmről nem lehet lemaradni, muszáj elmenni rá.

Miután megnéztük, annyira nem voltunk elragadtatva tőle, de már akkor belénk költözött a kis ördög, hogy ezt el kell olvassuk könyvben is. Aztán valahogy elfelejtődött, majd idén áprilisban, mikor a párom születésnapja volt, egy hirtelen ötletből adódóan (és mert véletlenül megláttam a kínálatban) mégis megvettem Darren Shantől A vámpír asszisztense című könyvet. És nem is adhattam volna ennél jobb ajándékot, mint az később kiderült. Mivel mind a kettőnket érdekelt, az eredeti angol nyelvű könyvet hangosan olvastuk végig, így mind a ketten élvezhettük azt. És NAGYON ÉLVEZTÜK. A story ugyan eltér a megszokott vámpírtörténetektől, és maga a történet hol szomorú, hol a végletekig izgalmas (ilyenkor mocorogva forgolódtunk, hogy mi is fog történni, sőt már előre azon törtük a fejünket, hogy mi lesz majd a szereplővel...), de nagyon sokszor hangosan nevettünk is a remek poénokon. Egyszerűen képtelenek voltunk letenni, és ha mégis muszáj volt, már nagyon vártuk a folytatást.

Természetesen sokszor kötöttünk bele dolgokba. És mert az ember igényli a jó dolgokat, nagyon rossz érzés volt, amikor egy megkedvelt szereplő meghalt. A történet azonban mégis képes volt valami olyat nyújtani a számunkra, hogy most alig várjuk, mikor vehetjük meg a sorozat többi részét is, és meg kel mondjam, már az első oldalon várjuk az újabb poént azon tanakodva, vajon mi lesz Evra első szava Darrenhez, amikor meglátja őt. Ez egy nagyon jól megírt könyv, fordulatos, és a végletekig feszíti a húrt, hogy az adrenalin-szinted biztosan mindig azonos magasságokban repkedjen. Ha valami tényleg feledhetetlent, valami újat, valami „kell még” ízűt szeretnél kapni, amelyből tényleg fogsz még kapni, hiszen várhatjuk a sorozat következő köteteit, feltétlen ajánlom számodra az ifjú, nagyon akaró, egyben kétkedő, kicsit depressziós, és nagyon nehezen magára találó, ugyanakkor mindezek ellenére rengeteg barátot szerző, sőt szerelmet találó vámpír asszisztens kalandjait.
 
Szvétecz Tünde ajánlója

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr712063315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása