West Coast Seattle Boy - The Jimi Hendrix Anthology (4 CD/1 DVD)

A régóta várt, Hendrix egész karrierjét átfogó kiadvány eddig sosem hallott dalok válogatásával mutatja be a zenész különleges úját, mely során egy kevésbé ismert R&B vendégművész világsztárrá küzdötte fel magát. Az atológia nem egy olyan gyűjtemény, mely már meglévő Jimi Hendrix albumokat ötvöz, e helyett 45 olyan élőben előadott vagy stúdióban rögzített számot tartalmaz, melyek között találhatóak demófelvételek és átdolgozások is az "Are You Experienced", az Axis: Bold As Love és az Electric Ladyland című lemezekről. A West Coast Seattle Boy gyűjteményben megtalálható egy eddig sosem hallott verziója Bob Dylan Tears Of Rage című számának, valamint eddig nem hallott élő előadások Berkeley-ből, és a legendás 1969-es szilveszteri Band Of Gypsys Fillmore East koncert dalai olyan új Hendrix nótákkal kombinálva, mint a Hear My Freedom, a Hound Dog Blues vagy a Lonely Avenue. A kiadó legfontosabb célja, hogy a rajongóknak olyan kincsekbe - demófelvételek, átdolgozások, élő koncertrészletek - engedjen betekintést, melyek Hendrix karrierjének minden időszakát lefedik (1964-1970).


Ez a legteljesebb gyűjtemény, melyben Jimi Experience előtti R&B előadásai is helyet kapnak, emellett sosem hallott alternatív verziókat, akusztikus és elektro demófelvételeket és ezekhez hasonló ritka kincseket tartalmaz Jimi Hendrix  életének és karrierjének minden fejezetéből. A gyűjteményben helyett kapott a Jimi Hendrix Voodoo Child című, 90 perces dokumentumfilm is, amelyet a többszörös Grammy-díjas Bob Smeaton rendezett. A film egy életrajzi utazás, melyet a legendás zenész a saját szavaival ad vissza, az interjúk mellett a művész levelei, írásai és felvételei adnak betekintést a popkultúra egyik legnagyobb ikonjának életébe. A dokumentumfilmben láthatóak Hendrix legnagyobb előadásai éppúgy, mint eddig sosem látott felvételek és fotók a család archívumából, valamint Hendrix rajzai, édesapjának hazaküldött képeslapok, dalok piszkozatai, vázlatok és dalszövegek. "Ki lenne alkalmasabb arra, hogy elmeséljen egy hihetetlen történetet egy férfiról, mint saját maga? Jimi nagyszerű volt és kizárólag varázslatos zenéjének tónusával tudta megörökíteni korának világát olyan színesen, amilyen az valójában volt. Elbűvölt ez a mindent összefoglaló gyűjtemény, mely nemcsak megvilágítja az Atlanti-óceán mindkét oldalán eltöltött éveket, és gyönyörűen megmutatja sokoldalúságát előadóként az R&B korszakától a popkultúrába történő berobbanásáig, de rámutat, mit jelentett azoknak, akik ismerték és szerették őt" - meséli Janie Hendrix, az antológia társproducere. "Ezalatt az alapos kutatás alatt minden követ megmozgattunk, hogy testvérem zenei- és magánéletét olyannak mutassuk be, amilyen valójában volt - és nemcsak legendás zenészként, a szerelem végtelen hírnökeként is."

November 15-én megjelenik három további kiadvány is: a Jimi Hendrix Experience: BBC Sessions DVD-s és 2 CD-s deluxe változata, a Jimi Hendrix: Blues DVD-s deluxe változata, valamint a Live at Woodstock koncertanyag 2 CD-s változata. Az antológia anyagából megjelenik  egy  Best Of válogatás is, és a Jimi Hendrix Voodoo Child dokumentumfilm is elérhető lesz egy különálló DVD-n.díszdobozos kiadványban, mely november 22-től lesz megvásárolható.

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr82455464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása