A Nielsen BookScan nemzetközi könyvkereskedelmi mérésekkel foglalkozó vállalat elkészítette a legjobban fogyó könyvek abszolút listáját. A cég 1998 óta gyűjti angol nyelvterületen a könyvek eladási adatait. A 2011. január 1-én megjelent lista szerint minden idők legsikeresebb könyve Dan Browntól a A Da Vinci-kód,  amit J. K. Rowling  Harry Potter könyvei követnek. Első pillantásra a legszembetűnőbb, hogy az első kilenc helyén kizárólag Dan Brown és J. K. Rowling könyvei találhatóak, és csak a kilencedik helyren találkozunk másik szerzővel, mégpedig Stephenie Meyer-rel.


Jó hír a magyar olvasóknak, hogy az élvonalba tartozó szerzők -ha az első húsz helyet nézzük - nálunk is ismertek, így Alice Sebold, Mark HaddonKhaled HosseiniAudrey Niffenegger munkái magyarul is olvashatóak, az egyetlen TOP20-as kivétel Jeremy Clarkson. A nálunk is népszerű Stieg Larsson a Millenium trilógia első kötetével tizenhetedik a nemzetközi listán. Persze a magyarországi eladási adatokkal összevetve találunk néhány igazi meglepetést! Alice Sebold Komfortos mennyországa éves összesítésben nem került fel a 100-as Bookline listára, míg a Nielsen-féle listán a 13. helyen talható. Szintén hasonló a helyzet Mark Haddon könyvével, A kutya esete a különös éjszakában. Ha kíváncsiságodat nem tudod leküzdeni, mind magyar, mind angol nyelvű kiadásban elolvashatod ezeket.


A nemzetközi összesítésa adatait itt tudod megnézni!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://bookline.blog.hu/api/trackback/id/tr692565557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása